Mezi sedmi soutěžními týmy s bohatými zkušenostmi se naši nováčci umístili na druhém místě. Porazit je dokázal pouze tým, který potřetí za sebou obhájil prvenství. Naši studenti si tak zajistili postup do celostátní přehlídky, která se koná 26. února v ostravském hotelu Clarion.
Obsah
Moravské kuchařské týmy mají novou konkurenci
Typ: ostatní
Gastronomická soutěž AHOL CUP 2014, jejíž regionální přehlídka proběhla ve středu 22. ledna 2014, letos poprvé přivítala také studenty SOU a SOŠ SČMSD Znojmo. Pětičlenný kuchařský tým ve složení Jan Bvoc, Milan Chvátal, Jakub Coufal, Dang Anh Tú a Viet Le Minh čekala náročná příprava. Soutěž totiž zahrnovala četné kuchařské disciplíny, např. poznávání jednotlivých druhů mas, znalost nápojů a jejich servis, konverzaci v cizím jazyce, loupání a krájení cibule na čas i pouring testy, což je dávkování stanoveného množství pouze odhadem. Během jednotlivých disciplín přišel nejeden soutěžící k trestným bodům, které se nakonec sečetly pro celý tým. Posledním a nejzásadnějším úkolem byla příprava dvou porcí teplého předkrmu v časovém limitu 30 minut, na níž se podíleli čtyři členové týmu, zatímco pátý jejich počínání moderoval.
Vytvořeno: 22. 1. 2014
Poslední aktualizace: 23. 8. 2017 20:29
Poslední aktualizace: 23. 8. 2017 20:29
Autor: Správce Webu