Návštěvníci, kteří se těšili na bohatý program slibující jedinečné zážitky i nové postřehy, nebyli zklamáni. Čekaly je ochutnávky kávových specialit, ukázky zdobení kávy i rady, jak rychle a zdravě připravit kávu doma. Stali se svědky pražení indické kávy, jejíž další přípravy pro následnou degustaci se ujal špičkový slovenský barista Oldřich Holiš junior. Ochutnali pravý indický moučník, vyráběný před zraky hostů. Nové poznatky z baristiky načerpali
z prezentací a přednášek, např. na téma „Jak nakoupit dobrou kávu“ či „Vliv kávy na naše zdraví“. Zhlédli vystoupení břišních tanečnic Farabell z DDM, divadelní představení Legendy kávy v nastudování studentů GSPgŠOA Znojmo a seznámení s historií kávy v podání studentů HT4.A. Na věštění budoucnosti z kávové sedliny se čekaly fronty a málokdo odolal vlastnoruční výrobě šperků z kávy. Možnost zapojit svou fantazii využili příchozí při vytváření originálního výtvarného díla, mozaiky ze zrnek kávy.
„Byly to velké přípravy, stres a obavy z toho, zda náš projekt někoho osloví, ale nakonec vše dopadlo dobře a sešlo se nás přes sto padesát,“ konstatovali spokojeně pořadatelé, letošní maturanti Jitka Kalinová a Ivo Pojezný.
Jitka Kalinová – žákyně HT4.A