Sommelierská a barmanská soutěž, kterou vyhlásila Střední škola potravinářská a služeb Brno ve spolupráci s firmami Bacardi, Bohemia Sekt, Hotel Internacional a Asociace číšníků České republiky, přilákala také studenty SOU a SOŠ Přímětická ze Znojma. Dne 3.12.2007 stanuli žáci školy po boku ostatních soutěžících v Hotelu Internacional v Brně, aby navzájem poměřili své síly. V písemném testu prokázali znalost odborné terminologie a teoretických vědomostí z oblasti sommeliérství, otázky byly zaměřeny také na orientaci v mezinárodním vinařském světě. Následující servis bílého vína, tedy otevření, prezentace a senzorické zhodnocení, doplňovaný odbornými otázkami poroty, byl pro znojemské studenty velmi úspěšný. Skvěle zvládli techniku servisu, s otázkami si hravě poradili a před komisaři a početným publikem vystupovali sebejistě a profesionálně. Romanu Kaletovou, která se probojovala do finále, čekal ještě poslední úkol – otevírání a podávání sektu. To předpokládá mj. znalosti týkající se doporučené teploty šumivého vína, zbytkového cukru, technologie i doporučení, k jakému jídlu je nápoj vhodný. Kaletová nakonec obsadila 3. místo a ani výkony jejích spolužáků nezůstaly bez povšimnutí. Jitka Adamovová získala ocenění nejsympatičtější sommelierka, Karel Saleta byl ohodnocen jako nejkomunikativnější sommelier soutěže a Eliška Strachotová dostala cenu publika.
Tito studenti znovu dokázali, že se neztratí ani v silné a početné konkurenci a že k přípravě na své budoucí povolání přistupují opravdu vážně.
Fotka č. 1 – Eliška Strachotová si získává komisaře, ale i publikum
Fotka č. 2 – Romana Kaletová přebírá cenu za 3.místo
Fotka č. 3 – Sommelierky z Přímětické v akci