Kurz přípravy pizzy, který se uskutečnil 28.4.2008 na SOU a SOŠ Přímětická, zaujal mnoho studentů. Účastníci kurzu byli seznámeni se surovinami na přípravu pizzy, správným dávkováním a zpracováním těsta a každý z nich si pod odborným vedením šéfkuchaře připravil svou vlastní pizzu. Nechyběly ani další italské speciality a informace o jejich přípravě, doplněné ukázkou ruční výroby italských těstovin spaghetti per chitarra a gnocchi . Během kurzu se žáci dozvěděli mnoho zajímavostí, např. o výrobě italského tradičního sýra parmazánu. Měli možnost ochutnat čerstvý zeleninový salát ochucený prvotřídním olivovým olejem. Kurz byl zakončen ochutnávkou italských kávových specialit.
Fotka č. 1 – příprava těsta na pizzu
Fotka č. 2 – příprava pizzy
Fotka č. 3 – sázení pizzy do pece
Fotka č. 4 – hotový výrobek