Do závěrečné zkoušky je třeba v co nejvyšší míře začlenit aktuální požadavky trhu práce, posílit kvalitu odborné přípravy v jednotlivých oborech vzdělání a vše přizpůsobit možnosti realizace.
Dále jde o podporu přizpůsobivosti absolventů vůči vývojovým trendům příslušné odborné kvalifikaci, tj. např. uplatňování nových technologií a dalších odborně specifických požadavků.
Na dodržování metodických pokynů a organizaci ZZ se přijely podívat hlavní garant celého projektu Ing. Taťána Vencovská z NÚOV Praha a garant oboru Kuchař-číšník Mgr. Marie Nováková z Frenštátu pod Radhoštěm. S průběhem vykonávaných zkoušek byly obě velmi spokojeny a žákům, kterým zbývá ještě vykonat ústní zkoušky, popřály hodně úspěchů.
Fotka č. 1 – Irena Maňurová a Najdová Martina při přípravě slavnostní tabule
Fotka č. 2 – Ing. Taťána Vencovská a Mgr. Marie Nováková bedlivě sledují Jitku Adamovovou při dekantaci červeného vína