Soutěžící se utkali v písemném testu, po něm následoval odborný servis růžového vína a sestavení menu. Komise hodnotila nejen samotný servis, ale i komunikaci sommeliera s hostem. Vzhledem k prvním ročníkům soutěže byl zaznamenán výrazný pokrok, kterého dosáhli soutěžící v obou disciplínách. Mladí sommelieři podávali o daném víně informace opravdu vyčerpávající. Neméně zajímavá byla i skladba menu jednotlivých soutěžících.
Spolupořadateli soutěže byli Best Western Premier hotel International Brno, Bohemia sekt a.s., Brown-Forman Czech & Slovak Republics s.r.o., Asociace číšníků Jižní Morava a Vysočina a SŠ potravinářská a služeb Brno Charbulova. Garantem soutěže sommelierů byl enolog Doc. Ing. Eduard Postbiegl, CSc.
Soutěž oficiálně zakončil ředitel soutěže MVDr. Ladislav Černý, ředitel SŠ potravinářské a služeb Brno. O své dojmy a poznatky se mohli soutěžící, komisaři a významní hosté neformálně podělit během slavnostního rautu.
Koudela František, Bc.
učitel praktického vyučování a odborných předmětů
Fotka č. 1 – Karel Saleta a servis růžového vína
Fotka č. 2 – Kristýna Machová předvedla opravdu to nejlepší ze svého umění
Fotka č. 3 – Naši soutěžící mezi 70 kolegy sommeliéry a barmany
Fotka č. 4 – Tereza Weingruberová a její druhá soutěž a opět nezklamala