Obsah

Kurz pro baristy

Typ: ostatní
Budoucí baristé musí mít hluboké znalosti o kávě Baristické kurzy, které již několik let organizuje SOU a SOŠ SČMSD na ulici Přímětická ve Znojmě, vítají nejen zvídavé studenty školy, ale také zájemce z řad veřejnosti. Zatím poslední kurz určený gurmánům i profesionálům se uskutečnil 13. – 14. 6. 2013. Vedení se ujala Andrea Jančíková, absolventka četných kurzů v České republice i zahraničí, vyučující, která stála u kolébky baristické osvěty a baristických soutěží ve Znojmě. S účastníky se podělila o teoretické znalosti zaměřené na pěstování i zpracování kávy a učila je připravovat espresso a cappuccino dle zásad zdravé kávy. K tomu neodmyslitelně patří také péče o kavárenskou techniku, pomůcky a inventář.

Po dvou dnech nabitých informacemi a zážitky čekal novopečené baristy test teoretických vědomostí a praktická zkouška. Správný barista musí rozpoznat speciální pomůcky pro baristy, popsat kávovar, předvést nastavení kávomlýnku, provést čištění kávovaru a příslušenství. V druhé části zkoušky frekventanti připravovali kávu a kávové speciality, ti odvážnější předvedli i zdobení kávových nápojů.

Milovníkům dobré kávy svítá naděje, že úspěšní absolventi kurzů budou své vědomosti a dovednosti předávat a používat dále, abychom si v kavárnách pochutnali vždy jen na lahodné kávě. „Uvítala bych ještě větší zájem veřejnosti o baristické vzdělávání, aby se zlepšila kávová kultura na Znojemsku,“ konstatovala Andrea Jančíková.

Fotografie si můžete prohlédnout ve Fotogalerii ( zde pod článkem. )


Vytvořeno: 14. 6. 2013
Poslední aktualizace: 23. 8. 2017 20:32
Autor: Správce Webu