Zvládli techniku jednoduché, složité i slavností obsluhy. Prakticky aplikovali gastronomická pravidla a charakterizovali připravené pokrmy a nápoje. Při přípravě pokrmů dodržovali hygienické požadavky a požadavky na bezpečnost a estetiku provozu.
Ukázali, že ovládají pravidla společenského chování a komunikační schopnosti, při jednání s hostem umí poradit i řešit případné připomínky. Museli specifikovat jednotlivé druhy inventáře. Zakládali místo pro hosta dle vylosovaného slavnostního menu. Poslední a nejnáročnější částí zkoušky byla příprava pokrmů, servis vína, míchání drinku či flambování ovoce. Tečkou za praktickou maturitou byla obhajoba závěrečné práce. Žáci prezentovali jednotlivé maturitní projekty, které v týmech připravovali a realizovali v průběhu roku.
Nyní čeká maturanty už jen ústní zkouška a poté si vyzkouší, co znamená uplatnit získané vědomosti v praxi. Ve škole života, představující trvalé získávání pracovních návyků v prostředí tvrdé konkurence, si možná vzpomenou na svou střední školu, která je vybavila vším, co budou ve svém povolání potřebovat.
Ing. Andrea Jančíková – vedoucí oboru Hotelnictví a turismus
Fotografie si můžete prohlédnout ve Fotogalerii ( zde pod článkem. )