Obsah

Proč se v něčem nezdokonalit?

Typ: ostatní
Proč se v něčem nezdokonalit? Již mnohokrát jsme informovali veřejnost o tom, že se na SOU a SOŠ SČMSD nevzdělávají pouze absolventi základních škol. Tuto možnost jsme před několika lety dali i jejich rodičům, příbuzným, známým a vůbec všem dospělým, kteří mají chuť nebo potřebu se dále vzdělávat. Zájemci mohli a nadále mohou využít dálkové studium, doplňkové kurzy a nejaktuálněji také vzdělávání v rámci projektů UNIV 2 KRAJE a UNIV 3. 15. června 2013 se ve školní restauraci konala závěrečná zkouška pilotního ověřování profesní kvalifikace Příprava pokrmů studené kuchyně. Ze 14 přihlášených uchazeček ze znojemských a třebíčských školních jídelen jich ve „finále“ 12 připravilo ukázku výrobků studené kuchyně, které spolu s nimi viděli a ochutnali i jejich rodinní příslušníci. Všechny uchazečky se na zkoušku těšily, i když u mnohých z nich byla tréma velmi patrná. Po zahájení zkoušky však nebylo po nervozitě a stresu ani památky a ani si žádná z přítomných „studentek“ neuvědomovala, že za jejich zády stojí i „kontrola“ z NUV (Národní ústav vzdělávání) Mgr. Petr Paníček. Po celý den vládla v kuchyni přátelská atmosféra a na tvářích všech dam byla vidět radost z toho, že se po několik letech vrátily do školy. Po ukončení zkoušky následovalo předávání certifikátů o úspěšném absolvování vzdělávacího programu a pak už si absolventky i hodnotitelé mohli v klidu popovídat o svých zkušenostech a zážitcích z dalšího vzdělávání a při tom i ochutnat výrobky studené kuchyně.

A máme se na co těšit! Na podzim 2013 budeme pilotovat znovu. Tentokrát přivítáme ve škole sommeliery. Tak neváhejte, sledujte naše webové stránky a přijďte se přesvědčit o tom, že „učení není mučení“!

Mgr. Lucie Pláňková

metodik projektu UNIV 3 na SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo


Vytvořeno: 15. 6. 2013
Poslední aktualizace: 23. 8. 2017 20:32
Autor: Správce Webu