Obsah

Baristické kurzy na Přímce pokračují

Typ: ostatní
Baristické kurzy na Přímce pokračují Ten poslední, který se konal 6. – 7. 11. 2013, byl zorganizován speciálně pro studenty oboru Cestovní ruch.

V učebně stolničení to vypadá jako v alchymistické dílně, všude skleněné nádobky nejrůznějších tvarů a velikostí, sáčky a dózy s tajemnými ingrediencemi vonícími kávou… Však také baristika je alchymie, ovšem nevládne jí žádný šílený alchymista, nýbrž rázná baristka a učitelka Andrea Jančíková.

Mladí baristé musí nejprve zvládnout teorii, a tak studují, z jakých částí se skládá kávové zrno, kde a jak se káva pěstuje a zpracovává, jaké druhy kávy rozlišujeme a jak se liší v chuti. Budoucím odborníkům pomalu dochází, kolika rukama káva projde, než ji mohou použít do svého kávovaru, a že právě proto si jí musí vážit, když s ní pracují.

Jakub a Pavel využili možnosti, jak si od teorie na chvilku odpočinout, a dobrovolně se hlásí na přípravu kávy. Nadýchanou pěnu poctivě zdobí čokoládovým ornamentem, ale za výsledek svého snažení pochváleni nejsou. Teprve po skončení kurzu, s čerstvým certifikátem v ruce, mohou novopečení baristé prohlásit, že zvládnou připravit kvalitní a zdravou kávu.


Vytvořeno: 7. 11. 2013
Poslední aktualizace: 23. 8. 2017 20:28
Autor: Správce Webu