Obsah

Jak pejsek a kočička vařili kávičku

Typ: ostatní
Jak pejsek a kočička vařili kávičku Říká se, že jaro láká do přírody, ale taková jarní procházka městem zakončená posezením v útulné kavárně také není špatná. A proto každé jaro vyrážejí do znojemských kaváren mladí baristé z SOU a SOŠ SČMSD na ulici Přímětická.

Budoucí kavárníky zajímá nejen to, kde si mohou vychutnat dobrou kávu, ale posuzují také interiéry jednotlivých podniků. Dobře totiž znají kritéria, která by měl zvážit majitel, investor i architekt při plánování a stavbě kavárny. A objevit kavárnu, kde by se hosté i zaměstnanci cítili po všech stránkách skvěle, není zas tak jednoduché.

Žáci, kteří si vybrali volitelný předmět Baristika, se do ulic vydali 5. 5. 2014. Tentokrát zašli na návštěvu k pejskovi a kočičce. Pokud se neorientujete ve znojemském kavárenském životě, vězte, že jde o kavárny U Černého psa a U Mlsného kocoura. Zde studovali pohyb a orientaci hostů či dodržení základních zón kavárny. Zaměřili se na zařízení, osvětlení a ozvučení, povrchovou úpravu stěn a podlah, základní míry, vzdálenosti a rozdělení prostoru. Jejich odbornému hodnocení neuniklo ani působení spektrálních barev v interiéru, architektonické řešení a použitý design. Tak si ověřili, jak v praxi funguje, či naopak nefunguje teorie, kterou se učí ve škole. Své poznatky a postřehy zpracují formou odborné práce a elektronické prezentace.

Ing. Andrea Jančíková


Vytvořeno: 5. 5. 2014
Poslední aktualizace: 23. 8. 2017 20:30
Autor: Správce Webu