Celý den proběhl přesně podle plánu. V Muzeu kávy jsme se dozvěděli, základní informace o tomto nápoji, od pěstování přes sbírání, pražení, mletí až po správnou přípravu. Měli jsme také možnost ochutnat různé druhy kávy a následně je porovnat s tou, kterou obvykle pijeme doma. Poté jsme se přesunuli do Muzea gastronomie, kde jsme načerpali zajímavé poznatky o historii přípravy pokrmů od úplných počátků až po dnešní moderní gastronomii. Rovněž jsme byli obeznámeni s procesem výroby piva, vznikem a vývojem kuchyní a kuchyňských zařízení. V závěru exkurze jsme navštívili nejznámější pražské symboly jako Karlův most, Staroměstské náměstí s orlojem a Prašnou bránu. Všichni účastníci zájezdu byli spokojení a my jsme nasbírali další cenné zkušenosti, které jistě v budoucnu zužitkujeme.
Monika Jeřábková a Jakub Elis, Hotelnictví a turismus, 4.ročník