Obsah

Když studenti organizují zájezd…

Typ: ostatní
Když studenti organizují zájezd… Dva týdny pilné přípravy postačily k tomu, aby studenti SOU a SOŠ SČMSD Přímětická připravili pro své mladší spolužáky zájezd do Prahy. A tak se 10. října vypravilo 47 studentů spolu s pedagogickým dozorem a jazykovou asistentkou do Muzea gastronomie a Muzea kávy. Celý zájezd se odehrával v režii Jakuba Elise a Moniky Jeřábkové, studentů čtvrtého ročníku Hotelnictví a turismu. Jejich úkolem bylo postarat se o kompletní organizaci zájezdu, tedy od zajištění dopravy přes administrativní záležitosti až po samotnou realizaci zájezdu a s tím spojené průvodcovské služby včetně přípravy odborných výkladů.

Celý den proběhl přesně podle plánu. V Muzeu kávy jsme se dozvěděli, základní informace o tomto nápoji, od pěstování přes sbírání, pražení, mletí až po správnou přípravu. Měli jsme také možnost ochutnat různé druhy kávy a následně je porovnat s tou, kterou obvykle pijeme doma. Poté jsme se přesunuli do Muzea gastronomie, kde jsme načerpali zajímavé poznatky o historii přípravy pokrmů od úplných počátků až po dnešní moderní gastronomii. Rovněž jsme byli obeznámeni s procesem výroby piva, vznikem a vývojem kuchyní a kuchyňských zařízení. V závěru exkurze jsme navštívili nejznámější pražské symboly jako Karlův most, Staroměstské náměstí s orlojem a Prašnou bránu. Všichni účastníci zájezdu byli spokojení a my jsme nasbírali další cenné zkušenosti, které jistě v budoucnu zužitkujeme.

Monika Jeřábková a Jakub Elis, Hotelnictví a turismus, 4.ročník


Vytvořeno: 10. 10. 2013
Poslední aktualizace: 23. 8. 2017 20:28
Autor: Správce Webu