Na lodi Mediterranea se ocitnete v jiném světě. Interiér je zařízen v duchu italských paláců, do renesanční Itálie vás přenese zejména hlavní hala vyzdobená sochami či kasino Grand Canal vyvolávající atmosféru Benátek s gondoliéry a plavebními kanály. Výjimečné gurmánské zážitky nabízí 4 restaurace a 12 barů, kulturní potravu poskytuje třípatrové divadlo Osiris. Sportovní vyžití umožňují plavecké bazény, dvoupatrová tělocvična a venkovní joggingová dráha, relaxaci zase vířivky, sauny či parní lázně.
Přehlídka hotelových škol z celé Evropy podporuje mezinárodní spolupráci, a tak na základě losování vznikly soutěžní týmy složené ze studentů z různých zemí. Členům týmů byl představen seznam ingrediencí tzv. záhadného košíku, z nějž vytvořili recepty svých nápojů či pokrmů. Byli tak nuceni pohotově a operativně komunikovat v cizím jazyce, při váznoucí komunikaci hrozilo vyloučení.
Jak si poradili naši studenti? Soňa Tvrzová s kolegyní z Estonska předvedly přípravu krevetového koktejlu a servis šumivého vína. Štefanu Kováčovi dělala partnerku baristka
z Itálie a společně připravovali kávu dle klasického receptu i volný nápoj. Zástupce kuchařů Jakub Coufal se spolupracovníky z Litvy a Itálie chystal studený předkrm a hlavní chod pro tři osoby. Vedle barmana z Rakouska stanula Kamila Kolesová, aby společně absolvovali vědomostní test a namíchali koktejl.
Pro účastníky konference byl připraven bohatý program. Ve volném čase mezi briefingy a soutěžemi mohli navštívit Barcelonu, Ajaccio, Marseille či Palmu de Majorca, aby pak plavbu zakončili v místě, kde týden zážitků startoval, v italské Savoně.