Na počátku projektu byl sestaven tým, který se zvoleným tématem pečlivě zabýval. Největší kus práce z řad studentů odvedly Kateřina Dikovská a Sandra Horáková, které se zároveň účastnily i závěrečné certifikace v Americkém centru.
Naším cílem bylo informovat o problematice plýtvání potravinami z důvodu nezbytného řešení alarmující situace ve společnosti. Prostřednictvím nejrůznějších akcí byli nejprve studenti vedeni k zamyšlení, následně se podíleli na výzkumu a zjišťovali, do jaké míry oni sami vyhazují potraviny. Šlo i o to, aby si povšimli, jak to v tomto směru chodí v jejich domácnostech. Zároveň bylo plýtvání potravinami sledováno i ve školní jídelně, kavárně a bufetu. Studenti si tak sami vyzkoušeli, jak je náročné celý projekt nejen vymyslet, ale i uskutečnit.
Realizace projektu Světová škola nám přinesla hlubší zamyšlení nad zvoleným tématem. Studenti, kteří se do projektu zapojili, si vyzkoušeli týmovou spolupráci a vedení svých spolužáků. Společně jsme se tak přesvědčili, že začlenění aktuálních globálních problémů do života školy může být nejen prospěšné, ale i zábavné. Převzetím certifikátu naše společná práce rozhodně nekončí.
Mgr. Markéta Šípová