Pro všechny kávomilce byl připraven lákavý a pestrý program. Dozvěděli se nespočet zajímavostí o kávě, účastnili se workshopů a přednášek. Zájemci si mohli vyzkoušet alternativní i tradiční metody přípravy kávy pod vedením baristů z řad žáků. Letošní program obohatily kávové procedury v provozovnách kadeřnictví a kosmetiky.
Cílem bylo přiblížit veřejnosti kávovou kulturu a celý příběh zpracování zrn od jejich pěstování, přes sběr až po pražení a samotnou degustaci. Během ní si návštěvníci vychutnali kvalitní kávu a užili si nabitý doprovodný program, v němž nechyběly komentované prohlídky školy, animační program pro nejmenší účastníky nebo třeba příprava kávového peelingu.
Oslavu tmavého, aromatického a po celém světě oblíbeného nápoje si nenechalo ujít hned několik základních škol ze Znojma a okolí. Žáky zaujal zejména workshop zdobení cappuccina, především četní medvídci, sluníčka, kytičky, čtyřlístky i další obrázky v mléčné pěně. Seznámili se s technikami latte art, které vyžadují kreativitu, trpělivost a pečlivý trénink.
Své názory a připomínky vyjádřili návštěvníci v připravených dotaznících. Již nyní se mohou těšit na další, ještě kávovější ročník.
Ing. Andrea Jančíková – baristka