Studená kuchyně patří bezesporu mezi nejmodernější a nejprestižnější obory kuchařského umění. Směle ji můžeme nazvat královnou všech kuchařských směrů. Dlouholeté zkušenosti však dokazují, že studenti gastronomických oborů mají v oblasti přípravy studené kuchyně, dekorování výrobků a aranžování studených mís rezervy. Ovšem dnešní kuchaři se v praxi bez znalosti současných trendů v přípravě nabídkových stolů a rautů prostě neobejdou. Proto SOU a SOŠ SČMSD ve Znojmě na ulici Přímětická každým rokem pořádá kurzy studené kuchyně. Toho letošního, který se uskutečnil v posledním dubnovém týdnu, se zúčastnilo 21 žáků a 2 dospělí pracovníci oborů Kuchař-číšník a Hotelnictví a turismu. Kurz vedl mistr kuchař Vladimír Picka, špička v gastronomii, vítěz mnoha zahraničních soutěží i člen hodnotitelských komisí národních soutěží kuchařů. Čtyřdenní program zahrnoval přípravu přibližně 85 druhů výrobků. Závěr kurzu proběhl ve znamení slavnostního rautu, jehož příprava znamenala pro absolventy zároveň závěrečnou zkoušku. Organizátoři kurzu ocenili zájem žáků a těší se na pokračování v příštím roce.
V měsíci červnu proběhnou ve škole kurzy carvingu a sommelierství. Zájemci se mohou informovat už nyní na tel. čísle 606316316