A tak se od rána ve cvičné kuchyni vařilo, zatímco v učebně stolničení se zakládala tabule, tematicky laděná do oranžové barvy a dozdobená podzimní dekorací. Studenti oboru
Kuchař- číšník připravili degustační porce dýňové krémové polévky, dýňový chléb s rozmarýnem, čokoládový dort z červené řepy a jablíčkové dortíčky. Tečkou za podzimním menu byl mošt z vinné révy.
Zajímavý program doplnily prezentace studentek oborů Hotelnictví a turismus a Podnikání, obchod a služby. Seznámily žáky s projektem Zdravá strava do škol, informovaly je o využitých surovinách a jejich vlivu na lidské zdraví. Následovaly prezentace na téma „Geniální jídelníček – už víme, co jíst, aby nám to myslelo“ a „Vím, co jím – už víme, jaké potraviny jsou zajímavé a vhodné pro dospívající organismus“. Je vám známo, že nesmíte nechat mozek hladovět? Proto ho musíte neustále krmit – vhodná je pestrá a vyvážená strava. Vlašské ořechy podporují mozkovou činnost, banány vyvolávají pocit štěstí, avokádo je zase dobré proti stresu. Jablko je nazýváno ovoce krásy, červená řepa posiluje imunitní systém a potlačuje rakovinotvorné bujení.
Deváťáci se do projektu aktivně zapojili. Soutěžili v poznávání potravin použitých v degustačním menu, otestovali si svoje zdraví v minitestu a vítězný team získal míchaný nápoj od našeho barmana. Překvapení na závěr zajistilo atraktivní flambování .
Budoucí středoškoláky zdařilá akce zaujala, odnesli si vyzkoušené recepty a odcházeli plni dojmů i tipů na další studium.
Studenti z Přímětické