Obsah

Regionální speciality

Typ: ostatní
Regionální speciality Studenty 4. ročníku oboru Hotelnictví na SOU a SOŠ SČMSD ve Znojmě na ulici Přímětická čeká realizace maturitních projektů. Ten náš se uskutečnil 25. 11. 2014. Již na konci třetího ročníku jsme si zvolily téma Kuchyně jiných národů – regionální speciality. Projekt jsme pojaly v duchu vystihujícím atmosféru města Znojma, a tak jsme slavnostní tabuli vyzdobily znojemskými barvami, což je červená a žlutá. Do menu jsme se snažily zařadit především potraviny vypěstované nebo vyrobené na Znojemsku.

Projekt byl zahájen ve dvě hodiny odpoledne přivítáním hostů a proslovem pana ředitele. Poté jsme hosty vyzvaly k přípitku a začaly jsme s podáváním pokrmů. Připravily jsme čtyřchodové menu složené z předkrmu, polévky, hlavního chodu a dezertu. Jako předkrm jsme servírovaly růže z parmské šunky a sýra s pečivem, následovala cibulová polévka se sýrovými krutony, znojemská roštěná z hovězího masa s jasmínovou rýží a na závěr jako dezert křehký koláč s jablky. Před každým z chodů jsme hosty seznámily s podávanými pokrmy, k některým jsme zmínily i malou zajímavost. Po dezertu si hosté vyslechli prezentaci o regionálních potravinách. Dozvěděli se, proč nakupovat potraviny pěstované na Znojemsku a co vše obsahují potraviny dovážené. Své sommeliérské umění představila naše spolužačka Petra Kalandříková, když vyprávěla o víně a předvedla dekantaci červeného vína. Znalost znojemského regionu si hosté ověřili vyplněním krátkého testu. Výherce soutěže obdržel cenu v podobě dárkového balíčku. Se svou show vystoupil také Jiří Bínek, který obsadil druhé místo v barmanské soutěži v Bratislavě. Na závěr projektu jsme hostům rozdaly dotazníky, aby zhodnotili, jak se jim náš maturitní projekt s připraveným programem líbil. Pozvaní hosté byli velmi milí a nám nezbývá než doufat, že jsme jim naším projektem zpříjemnily den.


Vytvořeno: 25. 11. 2014
Poslední aktualizace: 23. 8. 2017 20:27
Autor: Správce Webu