Obsah

Baristé z Přímětické vařili kávu v dočasné kavárně

Typ: ostatní
Baristé z Přímětické vařili kávu v dočasné kavárně Návštěvníci akce „Týden s kávou“, která se konala v Brtnici u Jihlavy, si pochutnali na výborné kávě připravené baristy ze SOU a SOŠ, SČMSD na ulici Přímětické ve Znojmě. Této akce se žáci zúčastnili již podruhé v tomto měsíci. 3. 11. 2015 připravovali kávu na profesionálním kávovaru při příležitosti konání vernisáže, která byla součástí zahájení výstavy „Jak u nás zdomácněla káva“.

Ve sváteční úterý, 17. 11. 2015, proběhlo další setkání milovníků kávy. Tentokrát účastníky přilákala vůně kávy nejen do výstavních prostor, ale i do KRÁMKU regionálních produktů.

Příjemné setkání o kávě, s kávou, při kávě, o zdraví, o jídle a s jídlem zpříjemnila ochutnávka kávových specialit.

Jak si doma připravit dobrou kávu předváděli příchozím baristé Eva Kunová a Martin Holacký.

Slyšeli jste někdy o kávě z džezvy, French pressu, Aero pressu, V60, moka konvičky, Chemexu, Woodnecku? Jsou to takzvané alternativní způsoby přípravy kávy, někdy také nazývané domácími způsoby přípravy kávy, protože si je lidé mohou připravit doma a nepotřebují k tomu drahá zařízení.

Přítomné nejvíce zaujala příprava kávy ve Vacuum Potu. Výstavní síň se na chvíli proměnila v alchymistickou laboratoř. Toto zařízení totiž tak trochu vypadá jako z laboratoře. Příprava vypadá velmi tajemně a výsledná káva je lahodná.

Pro hosty byly připraveny i komentované prohlídky s odbornicí na kávu Ing. Andreou Jančíkovou, učitelkou oborných předmětů oboru Cestovní ruch.

Příchozí ochutnali nejen několik druhů káv, ale i produkty z regionální prodejny, palačinky a jiné dobroty.

Doufejme, že tato akce přispěla ke zvýšení kávové kultury na Vysočině.

Ing. Andrea Jančíková

Jak u nás zdomácněla káva


Vytvořeno: 3. 11. 2015
Poslední aktualizace: 23. 8. 2017 20:25
Autor: Správce Webu