Ve sváteční úterý, 17. 11. 2015, proběhlo další setkání milovníků kávy. Tentokrát účastníky přilákala vůně kávy nejen do výstavních prostor, ale i do KRÁMKU regionálních produktů.
Příjemné setkání o kávě, s kávou, při kávě, o zdraví, o jídle a s jídlem zpříjemnila ochutnávka kávových specialit.
Jak si doma připravit dobrou kávu předváděli příchozím baristé Eva Kunová a Martin Holacký.
Slyšeli jste někdy o kávě z džezvy, French pressu, Aero pressu, V60, moka konvičky, Chemexu, Woodnecku? Jsou to takzvané alternativní způsoby přípravy kávy, někdy také nazývané domácími způsoby přípravy kávy, protože si je lidé mohou připravit doma a nepotřebují k tomu drahá zařízení.
Přítomné nejvíce zaujala příprava kávy ve Vacuum Potu. Výstavní síň se na chvíli proměnila v alchymistickou laboratoř. Toto zařízení totiž tak trochu vypadá jako z laboratoře. Příprava vypadá velmi tajemně a výsledná káva je lahodná.
Pro hosty byly připraveny i komentované prohlídky s odbornicí na kávu Ing. Andreou Jančíkovou, učitelkou oborných předmětů oboru Cestovní ruch.
Příchozí ochutnali nejen několik druhů káv, ale i produkty z regionální prodejny, palačinky a jiné dobroty.
Doufejme, že tato akce přispěla ke zvýšení kávové kultury na Vysočině.
Ing. Andrea Jančíková