Obsah

Kurz studené kuchyně

Typ: ostatní
Kurz studené kuchyně Již poosmnácté se sešli studenti oborů Kuchař- číšník a Hotelnictví a turismus ze střední školy na Přímětické ve Znojmě, aby si osvojili dovednosti ve studené kuchyni.

Tento kurz se pořádá každý rok a je vždy velmi úspěšný. Letos proběhl v termínu od 27. do 30. 4. 2016.

Pod vedením mistra kuchaře Vladimíra Picky, který se studené kuchyni věnuje přes třicet let, se žáci učili různé způsoby výroby chlebíčků, aspiků či rolád. Ze specialit to bylo například sushi, štrasburská kachna nebo humr.

Svědky těchto kreativních dovedností byli dokonce i rodiče studentů, kteří se přišli podívat na závěrečné vyhlášení kurzu. Na hosty pak čekal bohatý raut, připravený právě z výsledných produktů kurzu studené kuchyně.

„Cílem bylo probudit ve studentech zájem o nové možnosti a technologické postupy přípravy pokrmů v současné gastronomii. Zájem a zvědavost je pak vedou k dalšímu vzdělávání v daném oboru. Věřím, že se jejich očekávání naplnila a své nové poznatky a dovednosti budou dále rozvíjet. Jak na školních akcích, tak i doma pro své blízké,“ říká učitelka odborného výcviku Věra Kuchařová.

Mgr. Kateřina Kotoučová


Vytvořeno: 30. 4. 2016
Poslední aktualizace: 23. 8. 2017 20:26
Autor: Správce Webu