Obsah

Studenti cestovního ruchu si vyzkoušeli pravidla gastronomie a stolničení

Typ: ostatní
Dne 31. 10. 2018 se na znojemské Přímce uskutečnil projektový den studentů třetího ročníku oboru Cestovní ruch. V rámci odborné výuky jej pro žáky připravila Ing. Olga Kubová.

Dne 31. 10. 2018 se na znojemské Přímce uskutečnil projektový den studentů třetího ročníku oboru Cestovní ruch. V rámci odborné výuky jej pro žáky připravila Ing. Olga Kubová.

Studenti si prakticky vyzkoušeli teoretické znalosti, které se naučili v odborných předmětech. Cílem tohoto projektového dne bylo, aby si studenti osvojili dovednosti z oblasti stolničení a gastronomie, což patří mezi základní služby v cestovním ruchu.

Práce byla vedena tak, aby se žáci seznámili s koncepcí sestavování slavnostních tabulí, pořádáním banketů, naučili se různé způsoby a systémy obsluhy nebo zacházení s běžně používaným inventářem. Všichni účastníci projektového dne byli seznámeni se základy gastronomických pravidel. Vyzkoušeli si také techniku obsluhy, kterou mohou eventuelně použít při zahraničních stážích a pobytech, které je mohou čekat jak v průběhu studia na této střední škole, tak i po maturitě.

 

Ing. Olga Kubová


Vytvořeno: 8. 11. 2018
Poslední aktualizace: 8. 11. 2018 10:33
Autor: Správce Webu