Obsah
Školní stravování
Hotelovka v akci
Založili jsme Instagram Hotelovka_Primka. Chceš vědět ty nejaktuálnější informace z hotelovky na Přímce? Co děláme, co nás baví? Tak nás začni sledovat.
BURGER - recept zde |
Jídla ze školní jídelny
Salát s quinnou a pečenou dýní
Uvařte si s námi
Křenová omáčka s hovězím masem a knedlíkem
Na křenovou omáčku připravíme světlou jíšku, tu zalejeme vývarem z masa, mlékem, rozšleháme a půl hodiny povaříme. Přidáme smetanu, krátce povaříme, dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a omáčku přecedíme. Nakonec do omáčky dáme jemně nastrouhaný křen a máslo.
Do omáčky vložíme vařené hovězí maso, jako přílohu podáváme houskový knedlík.
Do omáčky vložíme vařené hovězí maso, jako přílohu podáváme houskový knedlík.
Kuřecí medailonky s cizrnou a opečeným toustem
Omyté kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme, osmahneme na pánvi. Cizrnu uvaříme do měkka, přidáme kurkumu nebo kari koření, sůl pepř, zahustíme světlou jíškou. Toust opečeme a potřeme bylinkovým máslem.
Kuřecí stehno pečené v zelí
Kuřecí stehno osolíme, opepříme, vložíme do zelí. Zelí před tím dáme na cibulový základ, přidáme slaninu a kuře do něj vložíme. Pečeme.